gambar hiasan

Fizo pun sudah menikmati Tiramisu manja =) Anda bila lagi?

Fizo pun sudah menikmati Tiramisu manja =) Anda bila lagi?
Fizo comment: " Ummph..sedapnye!"

Sunday, 18 December 2011

Sharing is caring...Puteri Manja recipe =)


Assalamualaikum. Kali ni, saya nak berkongsi resepi Kuih "Puteri Ayu" yang telah ditukar namanya kepada "Puteri Manja"..muahaha...jgn marah ye =p

Puteri Manja ni memang sedap. Tapi ade risiko bentat atau telebih kembang, semua tu bergantung dengan jumlah ovalete yg kita letak.

Cara membuat puteri manja ialah
Bahan A
4 biji telur
270gram gula
2 sudu besar ovallet

Bahan B
200gram santan kara
50gram air

Bahan C
250gram tepung gandum
1/2 sudu kecil baking powder

Bahan D
kelapa parut + garam
Minyak jagung/masak

Cara membuat puteri manja ialah
Gaulkan kesemua bahan A.  Masukkan sedikit demi sedikit bahan B dan C sehingga habis.  Sapukan minyak pada bekas acuan. Letak sedikit kelapa parut dalam acuan...dan tekan...tekan lagi...=p
Pastu, letakkan aduanan bahan A, B & C yg telah sebati td ke dalam acuan...
Kukus selama 15-20 minit...TING, Dah siap! 



Selamat Mencuba!
Kalau buat tak jadi, comment la kat bawah nie.=)
Sekian, wasalam.

Sweet design for "Tiramisu Blueberry" cup

Dalam kelapangan masa, saya saja try design permukaan atas cake ni...

Tuesday, 15 November 2011

Lovely Rose Pau

Resepi ni diambil dari seorang kawan.
250 gm keledek manis warna merah- di kukus atau di rebus
200 gm air
500 gm tepung pau
1sudu teh baking powder
100 gm gula
50 gm shortening atau lemak sayuran
1/4 sudu teh garam
11 gm yeast segera

Keledek, dicuci bersih dan di rebus. Buang kulit keledek dan kisar keledek dengan air sehingga halus.
Ita masukkan semua bahan kedalam bread maker dan set doh dan biar hingga ia menjadi doh yang lembut.
Kalau guna tangan.
Bancur sedikit air suam dengan yis dan biar ia berbuih. ( sukatan air mestilah sama dengan sukatan yang di beri - gunakan 1/2 air untuk kisar keledek dan 1/2 lagi untuk naikkan yis)
Campurkan semua bahan kecuali shortening, dan uli hingga menjadi doh yang lembut
Masukkan shortening dan uli hingga menjadi doh yang lembut dan tak melekat di tangan.
Jika adunan terlembik boleh tambah sedikit lagi tepung.
Tutup doh dengan towel dan simpan doh dalam almari atau tempat yang hangat sehingga doh naik 2 kali ganda lebih kurang 1 jam.
Setelah doh naik tumbuk2 doh untuk keluarkan angin.



Dan, buatlah pau dengan corak yang anda suka! =)

Friday, 4 November 2011

Terhangat di pasaran! Perisa Blueberry & Strawberry. Nyum, nyum...=)

Nyummmyy...

Assalamualaikum. Hari ini saya menjual produk baru 'Tiramisu Manja", iaitu Tiramisu berperisa Blueberry dan Strawbery...Sedaaaaapp sangat! Favorite saya, ialah Tiramisu Blueberry, anda pula?


Masjid Al-Falah adalah tempat pertama saya memasarkan produk baru ni. Tak sangka habis kesemuanya, hanya tinggal untuk satu untuk saya dan satu lagi untuk family. Alhamdulillah.

Tuesday, 1 November 2011

Tiramisu Manja 3 layer-Contoh bekas besar 700 gram...

Salam, bekas yang paling hampir skali adalah contoh saiz besar utk tiramisu 700 gram....
Gambar diambil di Masjid Annur, Alhamdulillah habis kesemuanya =)
Terima kasih kepada yang membeli dan memberi sokongan yang tidak putus-putus. Jazakallah.

Friday, 28 October 2011

Cookies Deswita





Sekiranya berminat untuk kmembuat tempahan, sila hubungi 0132977200.
Produk Muslim, Insya'Allah sedap =)

Thursday, 27 October 2011

Saiz baru...

700 gram Tiramisu Manja dengan harga RM30
Dapatkan harga promosi  700 gram Tiramisu Manja dengan hanya RM28

Tempahan untuk raya haji =)


Assalamualykum semua. Terima kasih atas sokongan anda terhadap Tiramisu Manja. Sekiranya anda berminat untuk menempah kek tiramisu untuk raya haji, sila lah tempah selewat-lewatnya sebelum 2 November 2011.

Sekian. Wasalam =)

Tuesday, 25 October 2011

Tiramisu Manja boleh didapati di Stesen Petronas USJ4

Inilah stesen Petronas USJ4, berhampiran SMK USJ4, SAMBEST dan Masjid An-Nur...
Berada di tempat sejuk beku, selagi ada stock...


Ni lah map yg paling mudah, atau pun sila google Petronas USJ4


Saturday, 22 October 2011

Ready stock for UM

Telah menghantar 20 bekas pada 16/11, 18/11, & 20/11.
Jumlah keseluruhannya 60 bekas...tidak termasuk esok punya order.

Fizo pun sudah menikmati Tiramisu manja =) Anda bila lagi?

Fizo comment: " Ummph..sedapnye!"

Karnival raudah TV9 di Al-Falah USJ9 pada 22 Oktober 2011.

Sunday, 16 October 2011

Jerslin power oil

Botol Besar 50ml (SM RM45, SS RM50)
Botol kecil 30ml (SM RM25.90, SS RM28)

Bukti yang di siarkan didalam SELAMAT PAGI MALAYSIA di TV1 hari itu, antara testimoni yang di bawa adalah seorang menghidap sakit tulang belakang, migrain yang teruk dan keadaan muka yang kasar akibat dari penyakit yang dialaminya. Selepas beliau menggunakan produk JERSLIN POWER OIL, Alhamdulillah, beliau semakin sihat dan kulit muka beliau semakin licin.

Penyakit / Masalah Kesihatan yang boleh dipulihkan dengan JERSLIN POWER OIL adalah seperti berikut;-
• Gastrik
• Demam panas / panas badan berlebihan
• Resdung
• Sakit kepala / Migrain 
• Asma / Lelah / Semput
• Sakit buah pinggang
• Sembelit / Cirit-birit / Buasir
• Kencing Manis
• Tekanan Darah Tinggi
• Jangkitan Faraj / Keputihan
• Penyakit kelamin
• Sakit sendi / Lutut bengkak / Gout
• Kekejangan otot / Simpul Biawak
• Mati pucuk / lemah syahwat / tidak bernafsu
• Sengal-sengal tulang
• Kulit kasar, warna tak sekata, berjeragat
• Sakit usus
• Kembung perut
• Kesukaran bernafas
• Selsema, batuk, hidung tersumbat
• Tumor / Kanser / ketumbuhan
• Mudah lesu
• Keracunan makanan
• Stroke / Angin Ahmar
• Anggota tubuh lumpuh / lemah
• Tekanan darah tinggi / rendah
• Kerapa kencing pada waktu malam / kencing tak lawas
• selalu / mudah kena selsema
• Alahan / alergik dengan makan laut / habuk /debunga / ubat
• Sukar mendapat zuriat / anak
• Anak yang dilahirkan kurang sihat
• Manopause
• Hormon tidak seimbang / ketidaksimbangan metabolisma.
• Kesuburan lelaki / wanita menurun
• Senggugut
• Sakit buah pinggang
• Tulang reput / mudah patah
• Pergerakan perlahan
• Mudah beremosi / cepat marah
• Kitaran haid yang tidak tetap
• Sukar memahami / mengingati pelajaran
• Kurang tumpuan terhadap pelajaran atau kerja yang dilakukan
• Kolesterol tinggi
• Penglihatan kabur / selalu keluar air mata / mata kemerahan
• Kesejukan kaki / tangan
• Tangan / kaki menggeletar / menggigil
• Sukar tidur (Insomnia)
• Untuk bayi;- kembung perut, demam panas, demam biasa, batuk, muntah-muntah.

CARA MENGGUNAKAN
Sapu dan urut di tempat bermasalah selama 5-10minit sekerap 1@2 kali sehari

Saturday, 15 October 2011

Active Young Axtivo

t
MEMBERI KESAN...Meningkatkan daya ketahanan badan
Mengelak penuaan organ dalaman
Memulihkan kecerdasan minda
Menguatkan ingatan
Mencegah osteoporosis
Meningkatkan densiti tulang
Mengurangkan garisan halus dan bintik hitam
Merawat tissue
Melembabkan dan menegangkan kulit
Anti-0xidation
Melegakan kelesuan
Menghapuskan radikal bebas
Menggalakkan penyembuhan luka 
Menambah baik saluran darah

Fungsi dan kandungan utama:


Serbuk soya protein - melembabkan kulit untuk menjadi lebih berseri


Kandungan:
Soya protein powder, Pea protein powder, Wheat powder, Hawthorn, Malt powder, Strawberry pectin, corn, Nattokinase, Fructose


Berminat, sila hubungi 0133382221

Friday, 14 October 2011

Jubah from Egypt

RM85
Berminat, hubungi 0192669642.

BSY

Noni Enzyme

Pati mengkudu atau noni (Nama saintifik : Morinda citrifolia) memang semenjak dahulu lagi telah digunakan sebagai penyembuh secara tradisional. ia dikenali sebagai makanan ajaib yang berupaya menyembuhkan luka dalaman.


Ciri-ciri anti-radikal bebas yang terdapat didalam Fed Noni, berupaya melindungi dari kerosakan jantung dan memperbaiki sistem penghadaman. Bahan-bahan aktif dalam noni juga mampu membantu merencatkan sel-sel kanser, mengawal kandungan gula dalam darah, mengawal tekanan darah tinggi dan menigkatkan kekuatan badan menentang penyakit melalui pengukuhan sistem imunisasi badan.

Antara khasiat yang terkandung di Fed Noni/Ekstrak Noni:

1. Meningkatkan daya tahan tubuh
2. Menormalkan tekanan darah
3. Melawan tumor dan kanser
4. Menghilangkan rasa sakit
5. Anti keradangan dan anti alergi
6. Anti bakteria
7. Mengawal tekanan (stress)
8. Mengawal perubahan energi tubuh

Fed Noni/Ekstrak Noni ini secara umumnya dapat membantu penyakit di antaranya seperti:

Tekanan darah tinggi
Barah
Penyakit jantung
Kencing Manis
Masalah seksual
Lemah badan
Berat badan berlebihan
Masalah penghadaman
Masalah buah pinggang
Gout
Ketagihan merokok
Luka kecil dan pelbagai lagi.





BSY Shampoo

BSY Shampoo herbal – menghitamkan dan menyihatkan rambut.

Hanya dalam 10 minit!
Kelebihan dan manfaat  BSY Shampoo :
1. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi.
2. Hanya 10 minit, rambut uban menjadi hitam.
3. Mudah dipakai.
4. Memberi nutrisi dan vitamin hingga ke akar rambut.
5. Mencegah dan menghilangkan kelemumur.
6. Mengatasi gatal di kulit kepala.
7. 6 kali lebih hitam daripada shampoo biasa.
8. Mengatasi masalah  rambur : uban, rambut gugur dan bercabang.
9. Melebatkan dan menguatkan rambut.



Gambar diatas ialah kesan penggunaan shampoo sebelum dan selepas.

Sekiranya berminat, hubungi kami di talian 0133382221.

Wednesday, 12 October 2011

Bismillahirahmannirahim...

Assalamualykum!
Saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang kepakaran saya ialah membuat tiramisu yang saaaangat sedap sehingga digemari oleh keluarga dan rakan-rakan. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...