gambar hiasan

Fizo pun sudah menikmati Tiramisu manja =) Anda bila lagi?

Fizo pun sudah menikmati Tiramisu manja =) Anda bila lagi?
Fizo comment: " Ummph..sedapnye!"

Saturday, 27 October 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha


 assalamualaikum,selamat hari raya kpd semua yg beragama islam ,mcm mana korban korang thn ni? ok la tu kut..,raya hj br ni lin x balik kg,lin raya dkt Subang je..,so raya baru ni lin dgn mama buat apple pie dan cheese tart perasa oren,dan inilah hasilnya
 kata mama apple pie ni sedap d makan panas2,wktu panas ranggup,nak2 pulak hujan dkt luar tu tgh lebat,balun 3 biji pun x sedar
biasanya kiteorg buatbuat cheese tart perasa blueberry tp bila cuba perasa oren sedap la pulak he..he

Okay, ni pula Bambam, peneman kiteorg yg baru. umur dia baru je sebualan setengah. kesian dia ni, sebatang kara... kembar dan mama dia dah pergi sebelum menyambut aidil adha. dah la comel, kecil pula tu..mcm nak picit2 je hari2..hahaha.

okay la, sampai disini saha coretan kali ini. wasalam

Saturday, 21 July 2012

Ramadhan Menjelma lagi!

Ramadhan...
Salam Ramadhan Kareem kepada semua umat Islam =) Berpuasa pada bulan Ramadhan merupakan rukun islam yang ketiga Semoga kita sudah bersedia untuk marathon ibadat pada bulan yang sangat mulia ini. 
Lin mengharapkan Ramadhan kali ini lebih bermakna daripada tahun-tahun sebelumnya.


Jangan biarkan Ramadhan ni berlalu dengan sia-sia, nanti rugilah kita.=)

Tuesday, 3 July 2012

Sardine Puff

Habis final exam hari tu, lin terus balik rumah....masuk jer rumah. lin terbau sesuatu yang sangat menyelerakan! Lin terus ke dapur bertanyakan mama tercinta, "Mama masak apa tu?"..."Sardine Puff!" jawabnya selamba. 

ketika mama mengeluarkan Sardine Puff yang baru masak dari oven, Lin terus mencapai satu Sardine puff....dikala hujan lebat, saat menikmati Sadine Puff yang masih panas, perhhh, terasa kenakannya =)
Mama kata, Sardine Puff ni di tempah 60 pieces oleh Mak Cik Fauziah...
Kalau ingin menikmati kenakannya, Rasalah sendiri!

Jubah Sulam Mesir dan Syria

JUBAH SULAM MESIR

warna: turqoise


CODE: 1

DESCRIPTION:
Kain kapas lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan.

straight cut.

SIZE: M,L,

RM125

SOLD OUT!


JUBAH SULAM SYRIA

warna: hitam dan sulam turqoise&krim


CODE: 2

DESCRIPTION:
Kain kapas lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan.

straight cut.

SIZE: M,L,

RM250

SOLD OUT!

Friday, 29 June 2012

Jubah Sulam Mesir dan Syria

JUBAH SULAM MESIR

warna: turqoise



CODE: 1


DESCRIPTION:
Kain kapas lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan.

straight cut.

SIZE: M,L,

RM125

SOLD OUT!

***
JUBAH SULAM SYRIA

warna: hitam dan sulam turqoise&krim



CODE: 2


DESCRIPTION:
Kain kapas lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan.

straight cut.

SIZE: M,L,

RM250

SOLD OUT!

***
 JUBAH SYRIA


warna: biru denim




CODE: 5



DESCRIPTION:
Kain denim satin lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan dititp manik-manik.

straight cut.

SIZE: S,M,L

RM200



***
 JUBAH SULAM MESIR


warna: beige brown




CODE: 6



DESCRIPTION:
Kain kapas lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan.

straight cut.

SIZE: M,L,

RM125




***
 JUBAH SULAM MESIR


warna: beige brown




CODE: 7



DESCRIPTION:
Kain kapas lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan.

straight cut.

SIZE: M,L,

RM125


***
 JUBAH SULAM SYRIA


warna: hijau elegant




CODE: 8



DESCRIPTION:
Kain kapas lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah .

straight cut.

SIZE: M,L,

RM150

***
 JUBAH SYRIA


warna: ungu pink




CODE: 3



DESCRIPTION:
Kain denim satin lembut dengan sulam penuh dari atas ke bawah serta di tangan dititp manik-manik.

straight cut.

SIZE: L,XL

RM200


Sunday, 3 June 2012

Miracle of Habbatussauda


Hadith yang diriwayatkan oleh Aisyah ra. Beliau pernah mendengar Rasulullah saw bersabda:
"Sungguhnya Al-Habbatus Sauda' boleh menyembuhkan segala penyakit kecuali Al-Sam", Aku bertanya, "Apakah Al-Sam itu?" Baginda menjawab, "Al-Sam ialah maut.". (Riwayat Bukhari)


Daripada Buraidah, katanya, Rasulullah saw bersabda:
"Pada HABBATUS SAUDA' terdapat ubat segala penyakit kecuali mati".


Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan, namun ilmu itu hanya untuk orang luar, kerana merka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan untuk satu jangka masa panjang. Penduduk Israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda' dalam perubatan harian.


Berminat untuk membeli?


Hanya RM10 sekotak


Hubungi-0133382221

Saturday, 2 June 2012

Roses muffin untuk si dia

Satu muffin roses dah disiapkan!
Sungguh cantik duhai puteri kayangan
Si jejaka sanggup meredah 7 lautan
Kerana ingin memetik bunga di taman
Untuk dijadikan sebagai pasangan

Musim cuti sekolah ni, ramai pasangan yang bakal melangsungkan pernikahan....Barakallah, semoga mereka menemui pemilik cinta mereka setelah Allah dan Rasul =) Bercintalah sampai ke syurga!

"Aku terima nikahnya!" maka, terjalinlah hubungan yang diberkati Allah dan pastinya medapat pahala sekiranya berkemampuan dan berniat untuk mengikut sunnah Rasulullah saw

"Padahal aku sendiri solat, tidur, puasa, berbuka bahkan aku bernikah. Sesiapa yang benci kepada cara hidup (sunnahku) maka dia tidak termasuk golonganku."      (Riwayat Bukhari)

"...Allah menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan.  (Ar-rum:21)

Dah Siap! Hantaran untuk si puteri kayangan.
Sepanjang cuti sekolah 2 minggu ni, lin pula sedang berjuang di medan peperiksaan final sem pertama. Alhamdulillah, ada 7 papers semuanya! Gap 10 hari antara paper ke-4 dan ke-5... (lama sangat kan? tahu tak pe) XD Tanpa mensia-siakan peluang yang terbentang luas, selesai sahaja menjawab je menjawab paper ke-4 iaitu Transaction in Islamic law, lin terus pulang ke rumah, mengubat barah rindu yang sekian bersarang di jiwa...eawaah, ayat tak nak kalah....hehehee .=p

Balik rumah pun....buku tidak lupa dibaca, tapi hak sebagai anak harus di tunaikan. Luangkan masa buat fondant hantaran yang ditempah oleh Mak Cik Ros. lalaalaa....senangnya hati meluangkan masa bersama keluarga. Hilang semua stress musim peperiksaan.=)

Kebetulan Lin teringat Surah Al-Lukman, iatu kisah Luqman Al-Hakim berpesan kepada anaknya...
"Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya)..." (Al-Lukman:14)
Menurut buku Jom!, kita perlu memnafaatkan masa yang sebaiknya apabila bersama yang tercinta. Buang masa sahaja la kalau bersama, tetapi masing-masing buat kerja sendiri. Terutamanya pabila bersama ibu bapa, berikan layanan dan perhagaan buat mereka agar mereka merasakan cukup SPEACIAL! Kita lakukanlah apa pun...tak akan terbalas jasa dan pengorbanan mereka.


Pesanan Lin, hargai ibu bapa sementara mereka masih ada dan smentara kita masih bernyawa. Abah Mama jantung hati Lin! Alhamdulillah, they are a great parents!
bacalah sendiri xp


Lin: Mama, nak buat apa tu?
Mama: Ni, mama nak buat fondant, Mak cik Ros tempah untuk hantaran.
Lin: ouh, meh Lin tolong, Mama sukat, then lin gaul, ok!
Mama: =)

Lin balik ke kampus sewaktu fondant masih diperap..Setelah siap adunan fondant, Mama pun guna la kreativiti tersendiri untuk gubahan hantaran tu....  

Roses fondant ni lin buat bulan lepas....sebab tu tak ada atas muffin pun XD. maaf, pic ni blurr sikit.
 Alhamdulillah, Mak Cik ros pun gembira dengan hasil roses muffin untuk hantaran tu. "Nanti boleh la buat kek macam ni pula" cadanganya kepada Mama. "Lin tu sebenarnya nak buat dah kek fondant, tp tunggu Final exam habis dulu" ...


Lin nak buat kek lebih kurang mcm ni, tapi versi Lin sendiri la....Untuk sambut Birthday nanti =) Insya'Allah, kenapa pilih rama2? sebab Along suka Rama2 =)

Tempahan dibuka untuk hantaran pertunangan dan perkahwinan,
 hubungi Juwita-013-3382221 =)

Sunday, 15 April 2012

Berbunga rasa hati! Dr. Wan Azizah juga sudah merasa Tiramisu Manja


Assalamualaikum semua. Dah lama lin tak mencoret cerita kat blog ni. Mungkin tenggelam dek kerana kesibukan menghadapi mid sem test. Alhamdulillah, ahad baru-baru ini, lin berkesempatan membuka booth di Hotel De' Palma, Shah Alam. 

Terharunya...berbunga rasa hati! Dr. Wan Azizah sudah merasa Tiramisu Manja hasil air tangan sendiri. Siapa yang tak teruja?

Scarf , Shawl, Blueberry Cheesetart

Haaa...ni la antara yang lin jual selain Tiramisu Manja, Jubah dan minyak bunga matahari Jerslin. Sewaktu membuka booth, tiba-tiba nampak Dr. Azizah lalu. Terkejut la juga pada mulanya. Dan tiba-tiba dia datang...tengok2 jubah...dan membelinya sehelai .  Habis lin senyum sampai ke telinga sampai tidur.

Esoknya, setelah pulang ke Fakulti Law, ada test subjek islamic worldview, atur temu janji dengan court, buat surat, menghadirkan diri ke program (byk sgt program kat UIA ni), assignment, sleu classes...dan macam -macam lagi yang menyebabkan lin meredah kesibukkan sampai tidak sempat pun untuk post entri baru.
Alhamdulillah...tertunai juga hasrat nak menulis hari nie. =)

Yang sebenarnya (mcm lagu Yuna la pula), lin gembira bila masa terisi dengan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat  dan memberi nilai tambah kepada diri. Ada satu peribahasa inggeris mengatakan "live life to the fullest!". Cuba bayangkan, kehidupan seharian yang kurang aktiviti, maka kita akan menjadi malas, tidak bersemnagat, dan langsung tidak produktif.  Itulah pentingnya menjadi seorang yang produktif, kerana kita akan sentiasa bersemangat, gembira dan berjiwa besar...(kadang-kadang stress sikit la =p).

Oleh itu, jom jadi insan produktif!
Smile, p.l.e.a.s.e! Your teeth is not aurat =D

Wasalam

Wednesday, 28 March 2012

Fancy Cookies

HAaa....Assalamualaikum semua! Ni nak beritahu, ada produk baru lagi...kali ni, biskut pula. Sedaaaap, mcm butter cookies. cuma ada decoration kat atas biskut tu. Harga mengikut saiz. Kalau berminat, sila hubungi 0133382221.

Friday, 2 March 2012

Alhamdulilah... Fondant decoration berjaya

Assalamualaikum semua!. Semoga hari anda ceria dan bahagia. Hari ni lin nak post tenatng fondant decoration pd kek tiramisu ni. Wow, so Ohsem! Terima kasih kepada Mak Cik Rokiah yang telah menempah kek tiramisu 1kg pada 25 Feb yang lalu. Pada hari yang sama, hari tu hari adik lin juga. Selamat Hari Jadi Danial <3. Kek tiramisu ni, hiasan coklat di atas kek sememangnya natural, cuma lin tambah sikit dekorasi huruf fondant di tengah permukaan kek. Sweeeeeeeeet sangat!
Happy Birthday to you! <3

Ini kek untuk adik. Hanya adik seorang je makan.  Tak sangka adik  hemot2 dah 8 tahun. terlupa nak rotate. 
So, lin sebenarnya tengah berazam nak buat kek tiramisu fondant mcm kat bawah nie.....hehhe. Insya'Allah.



Sekian sahaja coretan untuk kali ni. Kelas lin nak mula dah ni....bye. Wasalam.

Tuesday, 21 February 2012

Egypt cotton Jubah

Assalamualaikum. sure ramai pelik, advertise jubah kat blog kuih muih...ni sbnrnye tolong iklankan barangan my sis. So, letak la kat blog ni.  Jubah ni semuanya dari mesir. Diperbuat dari kapas. Seperti yang diketahui umum, pakai pakaian yang diperbuat daripada kapas ni banyak manfaatnya, salah satunya menjadikan tubuh lebih sihat. Mengapa??? sebab, pakaian yang diperbuat daripada kapas elok untuk pengudaraan dan sekali gus memberi keselesaan bagi pemakai. 
 Jubah2 ni... RM 89 je. 

 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10

Demikian la 10 helai jubah yang ada kat tangan lin. Kalau berminat  nak beli, just sms 019-2669642. Ok la,lin nak gi swimming dulu. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...