gambar hiasan

Fizo pun sudah menikmati Tiramisu manja =) Anda bila lagi?

Fizo pun sudah menikmati Tiramisu manja =) Anda bila lagi?
Fizo comment: " Ummph..sedapnye!"

Sunday, 15 January 2012

Creamylicious Cream Puff

Assalamualaikum semua. Kalau nak tahu, cream puff ni kegemaran Lin masa Bulan Ramadhan di UiTM Merbok tahun lepas. Hampir setiap hari Cream puff ni menjadi juadah berbuka untuk lin..yum, yum...akan tetapi, cream puff ni selalu habis awal. First come, first serve. Kalau kelas habis awal, sempat la membeli cream puff ni kat bazaar. Kalau lambat... =( sedihnya rasa hati.

Walaubagaimanapun, kini tidak lagi. Lin dah pandai cream puff sendiri =). Tetibe je pandai buat.... (mesti pelik kan?)

Orang kata "nak seribu daya, tak nak seribu dalih", ataupun "genggam bara api biar sampai  jadi arang. Minggu lepas, Aunty Norita tempah kat Lin... muffin, cheese tart dan cream puff untuk training program. Jadi, kena la try buat cream puff ni sampai jadi. 

Alhamdulillah, kita akan mendapat sesuatu yang kita inginkan sekiranya kita mempelajari ilmu untuk melakukannya...seperti dalam surah An-Najm ayat 39, seseorang itu akan memperoleh apa yang diusahakannya.

Dalam surah Ar-Rad ayat 11 pula, Allah tak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka mengubah nasib mereka sendiri. Maksudnya, kita kena ada 'effort' atau usaha melakukan sesuatu. Contohnya, kita tak akan berjaya makan sekiranya tangan kita tak berusaha untuk menyuap makanan ke mulut kita. =)



Creamylicious Cream Puff ni RM1.50 je satu. 
Tempahan diterima- hubungi 019-2669642 / 0133382221
Jazakallah

Thursday, 12 January 2012

Free Gift, only for this week!

Assalamualaikum semua.=) Semoga semuanya sihat dan ceria.  Alhamdulillah, semua aktiviti Lin berjalan dengan lancar. Terima kasih kepada rakan2 dan juga mak ciks yang sentiasa memberi sokongan yang berterusan. Apa2 pun, punca kebahagiaan adalah apabila kita sentiasa bersyukur dengan segala nikmat yang diberikan...seperti setiap nafas , makanan dan sebagainya. Positifkan diri, Insya'Allah kita menjadi seorang yang positif.


Free gift ni sebenarnya adalah contoh doorgift kenduri kahwin, majlis doa selamat, majlis hari jadi dan sebagianya...tempahan diterima. Hubungi 019-2669642 / 013-3382221. =) Syukran 

Sunday, 8 January 2012

Delight Cheese Tart

Assalamualaikum semua. Memandangkan cuti sem Lin masih berbaki sebulan, Lin 'produce' produk baru lagi untuk tiramisu manja. Bukan apa, menambah ilmu  dan mengamalkanya...itulah sebahagian aktiviti Lin nak isi masa agar menjadi seorang yang prduktif.

Cheese tart ni RM1.50... Murah je =p

So, bagi sesiapa yg kat area USJ ni, kalau nak merasa call 019-2669642 / 013-3382221 okay!

=)

Terbaru! Lovely Blueberry Muffin

Assalamualaikum semua. Harap semuanya sihat dan gembira memulakan tahun 2012 ini dengan semangat dan azam yang baru. Harap tahun ini memberikan kebahagiaan, kejayaan, kekayaan, keselesaan dan yg lebih penting ke'taqwa'an dan keredhaanNya.

Di sini Lin nak habaq, kini terdapat produk baru tiramisu manja iaitu Lovely Muffin yang berperisa Blueberry, Vanila, Pisang, dan Coklat.. Kami menerima tempahan untk majlis2 hari jadi, perkahwinan, hari guru, hari ibu, dan sebagainya

Ting! Dah siap! Nyum...Nyum...

Hubungi 019-2669642 /013-3382221
=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...